Låna till kontantinsats - Så gjorde jag till min lägenhet!

En kontantinsats är den delen av det du ska köpa (bostadsrätt, villa, bil osv) som du helt enkelt måste betala kontant. Dock finns det möjlighet att i vissa fall låna till en kontantinsats. I det är en bostad det handlar om så måste du i skrivande stund betala 15 procent i kontantinsats. Om du ska låna till insatsen så är det ett privatlån du ska titta närmare på.

Billån utan kontantinsats

Billån utan kontantinsats är inte ett billån där du lämnar bilen du ska köpa som pant för ditt lån. För i det fallet måste du alltid ha 20 procent i insats. Och det är alltså så oavsett vart du väljer att låna pengarna. Men tar du däremot ett blancolån till att köpa en bil så kan du låna så mycket som 100%.

Låna till kontantinsatsen - Så gör du för att låna med privatlån

Resten av lånet kan du låna med bostaden som säkerhet. Sen dom nya reglerna med 15 procent så har många långivare som har lån utan säkerhet börjat erbjuda speciella lån för just kontantinsats där räntan ofta är lite lägre än vid vanliga så kallade privatlån. Ett exempel på det är bland annat ICA banken. Dom har lite special erbjudanden på låna till kontantinsats - läs mer på Kontantinsats.se - Låna till kontantinsats. Dock vet jag inte om räntan till slut skiljer sig mot om man lånat till något annat utan säkerhet. Men det är helt klart ett vettigt alternativ i alla fall. En sak som är bra att tänka på vid såna typer av lån är att man försäkrar sig mot om man till exempel blir av med jobbet och får svårt att betala det lånet under en tid som arbetslös. Vilket man även bör göra med bolån så man inte behöver flytta bara för att man blir arbetslös ett tag och inte klarar av att betala sitt bolån. Det är helt klart värt den tryggheten om du frågar mig.

Låna till kontantinsats

Blanda inte ihop insats och handpenning

Det är tyvärr många som gör just det. Men handpenning är det du lämnar när du skriver på för att visa att du menar allvar med det och det är ofta 10% av det du ska köpa bostaden för. Sedan är insatsen den delen av bolånet du inte får lämna bostaden som säkerhet för. Och det är misnt 15 procent. Alltså får du lämna bostaden som säkerhet för 85% som mest. Även om det är så att din bank kan kräva ännu mer av dig av någon anledning.

Så stor insats är det vid köpa av hus

Om du planerar att köpa ett hus så måste du framförallt veta att det är 15 procent du behöver i insats. Och insatsen kan alltså vara dina egna pengar som du sparat ihop eller genom att du tar ett lån utan bostaden som säkerhet för det lånet. Och du bör ha en del av insatsen själv för att kunna låna till insatsen + bolånet. För annars kan det bli svårt att få en bank att godkänna det. Så tänk på det innan du eller ni skickar in eran ansökan.

Låna till kontantinsats med ett privatlån

Det är alltså ett privatlån du kan välja för att låna till kontantinsatsen vid köp av en bostad. Så om du är nyfiken på om du har möjlighet till det så måste du alltså leta upp en bank som går med på det. Som tycker din ekonomi är tillräckligt bra det vill säga. Och att banken accepterar det överhuvudtaget. För alla banker gör inte det.

Senaste nyheten om lån

Falskt smslån i annans namn

Ha ALLTID lås på brevlådan Uppge inte ditt person nr på osäkra sajter Uppge bara ditt kreditkort när du är säker på att sajten är säker. ...