Smslån och snabblån företag har mystiska ägare

Idag skriver Affärsvärlden om att det ofta är mystiska ägare bakom snabblån och smslån företag. Dom har i artikeln försökt att gräva fram sms-lån / snabblån aktörerna som döljer sig bakom dessa företag. Smslån / snabblån har bara funnits i cirka 2 år i Sverige vilket gör att marknaden fortfarande är omogen och fortfarande har mindre seriösa aktörer.

Många aktörer

Men trots att snabblån / smslån som sagt är relativt nytt i Sverige så finns det redan ett 30-tal långivare som lånar ut pengar via sms. Affärsvärlden har granskat de officiella årsredovisningar som finns tillgängliga. Där har dom hittat en djungel av korsägda företag, kommanditbolag och utländska filialer. Hos de allra flesta företagen är det helt omöjligt att få fram en omsättningssiffra eller vilka personer som ligger bakom bolagen. Många av dom är nystartade vilket gör att de ännu inte lämnat in sin första årsredovisning.

Hur mycket omsätter branschen

Det är därför helt omöjlighet att få fram siffor på hur mycket branschen omsätter. Det mest kända och största företagen bland alla sms-lån företag är Folkia. Det är ett av väldigt få där det faktiskt går att hitta bra med information om företaget. 2008 har Folkia gått samman med Folkefinans AS. Helt klart en läsvärd artikel om smslån / snabblån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste nyheten om lån

Falskt smslån i annans namn

Ha ALLTID lås på brevlådan Uppge inte ditt person nr på osäkra sajter Uppge bara ditt kreditkort när du är säker på att sajten är säker. ...